Про ресторан

10 ПРИЧИН ОБРАТИ PIZZA OVALE

  • Жодних дріжджів в тісті. Лише традиційна домашня закваска. Ваше здоров’я — наша турбота.
  • Справжня італійська піца готується для Вас в дров’яній печі на живому вогні.
  • Італійська кухня — італійський бренд-шеф. Отже, усі піци для Вас створив саме італієць — Віктор Кастальдо.
  • Досконала піца — ситна, але легка страва. Основа у неї тонка, а начинка — щедра і делікатесна. Ви не відчуєте переповнення після їжі.
  • Ніяких компромісів! Тісто для піци готується виключно з італійського борошна.
  • Усі деталі важливі! У стравах, приготованих для Вас, використовуються тільки найкращі продукти відмінної якості.
  • До Вашого візиту ми готуємося заздалегідь. Більше 24 годин тісто для піци витримується і дозріває за нашою фірмовою технологією.
  • Ви отримуєте найліпше, що є в італійській кухні. Піца готується за класичними північно-італійськими рецептами в традиційній неаполітанській печі.
  • Дров’яну піч в Pizza Ovale вручну склав неаполітанець Стефоно Феррара. Більше 100 років три покоління його сім’ї виготовляють печі для кращих піцерій світу.
  • Ви можете бути впевнені в Pizza Ovale, тому що ми самі любимо і їмо нашу піцу

ІДЕЯ

У кожної української господині свій рецепт борщу, а в Італії у кожної мами свій секрет піци. Що вже говорити про різницю між піцою з різних регіонів країни. Для нашої бездріжджевої Pizza Ovale ми зібрали найкраще з усієї Італії.

Піч була зроблена майстром з Неаполя, підхід до рецептури відповідає скоріше традиціям півночної частини країни. Від себе ми додали тільки овальну форму. Чому? Овальну піцу просто зручніше вжівати. На відміну від круглої вона не займає половину столу. Залишається місце і для напоїв.

Італійці кажуть: для щасливих стосунків головне, щоб вам подобалася одна і та ж піца. Головне для нас – щоб вам сподобалася саме наша овальна піца.

Історія

Батьківщиною піци прийнято вважати Неаполь. Спочатку вона була їжею бідного люду. На простий корж викладали все, що було в будинку: масло, трави, залишки вчорашньої їжі. Згодом прихильники піци з’явилися і серед знаті: знаменита піца “Маргарита” (в інших країнах світу вона більш відома як “Маргерита”), була названа так на честь королеви Маргерити Савойської, яка дуже любила цю піцу. До середини XIX століття піца вже була традиційною їжею по всій Італії.

В італійській кухні прийнято виділяти дві лінії: червону і білу. До того, як в Європу з Південної Америки були завезені томати, головною основою для соусів (в тому числі і для піци) були вершки. Це була “біла лінія” італійської кухні. У XVII столітті томати стали застосовуватися в європейській кулінарії. Перший відомий нам рецепт страви з томатів був опублікований в кулінарній книжці, надрукованій в Неаполі в 1692 році. Умовно цей період можна вважати початком “червоної лінії”.

Pizza Ovale – одне з рідкісних місць, де ви можете спробувати піцу і з томатним, і з вершковим соусами.

ПІЧ І ДРОВА

Піч, що стоїть в Pizza Ovale, була зроблена спеціально для нас і зібрана вручну в майстерні Стефано Феррара в Неаполі. Він – представник третього покоління родини, яка вже понад 100 років займається виготовленням печей з цегли та туфу – вулканічної породи, яка видобувається біля підніжжя Везувію (такі печі ще називають «Помпейськими»).

Піца в такій печі випікається на березових дровах при температурі 400 градусів всього лиш за одну хвилину. Це дозволяє зберегти смакові властивості начинки і добре пропекти тісто. В результаті виходить страва, яку неможливо приготувати навіть в найкращій електричній духовці.

Закваска VS Дріжджі

Ми робимо наше бездріжджове тісто виключно з італійського борошна на заквасці, яку приготували і виростили самі.

Суперечка навколо шкоди дріжджового тіста не вщухає роками. Одні лякають небезпечними продуктами життєдіяльності дріжджового грибка і закликають виключити його з раціону. Інші – призводять контраргументи. Якщо до цього шуму додати ще голоси противників глютену, то і зовсім треба відмовитися від їжі.

Ми не стали вплутуватися в цю суперечку і вирішили дотримуватися «золотої середини». Закваска – однозначно більш здорова річ, ніж дріжджі. Навіть якщо не брати до уваги питання корисності і шкоди, досить один раз порівняти природний і тонкий аромат бездріжджового тіста на заквасці із різким запахом бродіння тіста на промислових дріжджах, щоб зрозуміти в чому правда.

Піца з’являється у вас на столі у лічені хвилини після замовлення. Але готувати ми її починаємо більш ніж за 24 години до цього радісного моменту. Саме стільки часу потрібно тісту, щоб досягти своєї оптимальної кондиції.

ПІЦА І ТРАДИЦІЇ

Так вже історично склалося, що жителів півдня Італії прийнято вважати народом бідним і практичним. Для них піца – простий, смачний і доступний засіб втамувати голод. Більш заможні жителі півночі відносяться до цієї страви трохи інакше. Для них піца – скоріше привід отримати задоволення від їжі в хорошій компанії. Основа з тіста тут тонкіша, а начинка – складніша, багатіша, різноманітніша і в ній часто використовуються делікатесні продукти.

У делікатесної піці, яку ми готуємо в Pizza Ovale поєднується найкраще, що є і на півночі, і на півдні Італії.

ПИВО АБО ВИНО

Ми активно співпрацюємо з сомельє магазину Good Wine, які спеціально для нас розробили винну карту.

Деякі вважають, що піца прекрасно поєднується з пивом. Можливо. У 2013 році авторитетний італійський гід Gambero Rosso вперше дав найвищу оцінку за поєднання їжі і напоїв ресторану з П’ємонту (північ Італії), в якому до піци подається крафтове пиво.

Проте ми вважаємо, що краще дотримуватися традиції і запивати піцу хорошим вином. Це – більш здорове поєднання. Пиво сприяє прискоренню процесу бродіння, а вино – процесу травлення. І неважливо, виберете ви просте вино або дорогий напій відомого винороба: в Pizza Ovale воно завжди буде відмінно поєднуватися саме з тієї піцою, яку ви замовили.

ІНГРЕДІЄНТИ

В процесі виготовлення нашої піци ми використовуємо тільки високоякісні інгредієнти.

Наслідуючи традиції північної італійської кухні ми робимо основу нашої піци тонкою, а начинку – багатою.